Pustna sobota v Bakovcih

Na pustno soboto 22. 2. 2020 so Bakovce obiskali prav posebni gostje KORANTI iz Prosvetnega društva Prvenci-Strelci iz Markovcev pri Ptuju, kateri so v svojih tradicionalnih oblačilih ter poskakovanjem opravljali svoje poslanstvo, in sicer preganjali slabo ter prinašali dobro. Množica krajanov, ki so bili prav tako oblečeni v različne pustne maske, jih je pričakala pri vaškem domu ter jih pospremila do ŠRC. Tako smo si lahko ogledali sprevod korantov, mišk, kavbojev, nevest, mrličev, indijank, čarovnic … Komisija je izbrala in nagradila tri najbolj izvirne maske med otroki ter odraslimi.

Vsi prisotni so se lahko okrepčali s slastnimi krofi in z bujto repo, katero je donirala Okrepčevalnica Stara Möra. Krofe sta donirali KS Bakovci in trgovina KZ Ptuj enota Bakovci.

 

foto: Aleksandra Grah

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x
Vesel Božič in srečno novo leto 2023
Želimo vam obilo čarovnih trenutkov v krogu svojih družin. Naj nam novo leto prinese odpuščanja, strpnosti, medsebojnega sodelovanja in prijateljstva. Da bomo vsi skupaj ter vsak posebej pomemben delček mozaika v naši vasi. Verjamemo in si želimo, da nam s skupnim sodelovanjem uspejo vsi načrti. Svet KS Bakovci
dni
ur
minut
sekund